Nyheter

Ung Ledare 365 14-15 oktober

Nu är det dags igen! Missa inte att komma med på detta fantastiska ledarläger. I år finns vi på 3 platser, Hjälmargården, Flahult och Östgötagården.

Den subventionerade kostnaden är 390 kronor. Men om du är medlem i en Bidragsspårsförening kan du även söka enskilt stipendium på upp till 500 kronor. Bra, eller hur! 😊👍

Klicka här nedan för mer info och länkar till anmälan:

https://efk.se/webb/kalender/kalenderhandelser/2023-03-22-ung-ledare-365—ledartraning-for-dig-som-leder-unga.html

Bidragsspåret syntes på Torp!

Vi är glada för att vi fick vara med i EFKs Sverigetält på Torpkonferensen. Där fanns jag som handläggare ibland och där fanns information om Bidragsspåret och Ung Ledare 365. Vi hade också vårt mingel på onsdagen där några av er fick träffa styrelsen och fika tillsammans. Vi fick också prata med en förening som är intresserad av att eventuellt gå med i Bidragsspåret. Vi hoppas!

Handläggare EFK Ungs Bidragsspår

EFK UNGs Bidragsspår är en barn- och ungdomsorganisation som samarbetar med Evangeliska frikyrkan. De verksamheter inom EFK som vill organisera sig i statsbidragsberättigade former har möjligheten att ansluta sig till EFK UNGs Bidragsspår. Genom statsbidragen får de enskilda föreningarna resurser genom direkta bidrag samt stipendier. Vi ger även extra resurser till gemensamma mötesplatser, t ex ungdomsevent. EFK Ungs Bidragsspår var också med och startade ledarsatsningen Ung Ledare 365. Vi har för närvarande 36 medlemsföreningar med drygt 4000 medlemmar.

EFK Ungs Bidragsspår söker dig som har ett hjärta för barn- och ungdomsarbetet inom Evangeliska frikyrkan.

Arbetet innebär kontakt med lokalföreningar, ekonomisk och skriftlig redovisning, statistikhantering, statsbidragsansökan och allmän administration i organisationen. Förutom administration innebär arbetet även nätverkande, informations- och inspirationsarbete. Arbetet sker i nära samarbete med personal på Evangeliska frikyrkans huvudkontor. Du blir en del av en positiv arbetsgemenskap på EFK.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50% som inleds med en provanställning. Den är förlagd till Evangeliska frikyrkans huvudkontor i Örebro. Den kan dock delvis skötas på distans. Tillträde 14 december 2023, eller enligt överenskommelse.

Vi söker dig som står bakom EFK UNGs Bidragsspårs syfte, tycker det är viktigt med barn och unga, är en god administratör, har ekonomisk kunskap/erfarenhet och har förmågan att jobba självständigt. God kännedom om Evangeliska Frikyrkan är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansök senast sista augusti. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Vid frågor kontakta:

Ingrid Erenmalm, handläggare. 0701098197

Joel Sunesson, ordförande i styrelsen. 0700358773

Ansökan innehållande CV och personligt brev skickas till info@bidragssparet.se

Kom och fika med Bidragsspåret!

Ni är varmt välkomna att träffa mig och några från styrelsen på Torpkonferensen. Men framförallt varandra! Vi träffas och minglar tillsammans på onsdag den 21 juni kl 17.00-18.00. Antingen på övre våningen i café Sion eller utanför om vädret är fint. Ni får fika och en liten extra present från Bidragsspåret. Det är öppet även för de som är nyfikna på Bidragsspåret men ännu inte är medlemmar. Vi vill bli fler!

Bidragsspåret finns på plats i Sverigetältet. Jag kommer att finnas där tisdag, onsdag och torsdag, en stor del av dagen.

Ingrid Erenmalm, handläggare

Årsmöte 2023

I år hålls vårt årsmöte enbart digitalt. Det blir måndag den 12 juni kl 18.00. Va! Inte under Torpveckan…?!? Nej, just det, vårt formella årsmöte hålls veckan innan. Däremot kommer vi att ha en träff under Torpveckan där vi får träffas, mingla och prata Bidragsspåret och ungdomar. Vi återkommer med mer info om detta, men det blir på onsdag den 21 juni i Sverige-tältet på Torpområdet.

Skriv in i din almanacka! Digitalt årsmöte via Zoom månd 12 juni kl 18.00. Anmäl dig här

Zoom-länk till årsmötet kommer senare.