Tidigare stipendiater

Här berättar några av våra stipendiater vad de har använt stipendiet till:

KSM UNG, inspelning av CD-skiva

”Varje år anordnar Hjälmargården ett Sång- & Dansläger för barn i årskurs 1-9. I år var det över 200 barn och ledare som deltog. Lägret var fullt med sång, glädje, gemenskap, andakt och dans. Men vi har under åren som gått sett att dessa låtar inte riktigt kommer ut i församlingarna som vi hoppats, vi vill att de ska få spridas vidare. Till varje läger skrivs det nya låtar och ny musik och på varje läger övas låtarna in för att sedan den sista dagen sjungas på en konsert med ett större band. Har man inte varit på ett av lägrena eller på en av dessa konserter, så måste jag säga att man har missat något. Det är verkligen fantastiskt bra låtar och barnen är otroligt duktiga. Det är sådan glädje att se dem sjunga. Vi vill att detta inte bara ska stanna på lägret utan vi vill att detta ska komma ut i församlingarna. Då vi såg ett problem att alla församlingar inte har tillgång till musiker på alla instrument utan man kanske har någon som kan spela piano, kanske någon som kan spela gitarr men det stannar där, bestämde vi oss för att producera en bakgrundsskiva. Vi har alltså producerat bakgrundsmusik till alla låtar som sjöngs under Sång- & DansSmajl, vilket innebär att man nu kan sjunga vidare alla låtar i sin församling utan att ha musiker.

Tack vare stipendiet kan alltså nu alla församlingar också få njuta av barnens sång och glädje, för nu finns även musiken tillgänglig! Nu när vi lever i ett lite mer modernt samhälle så finns musiken tillgänglig på Spotify och Itunes.
Spotify: https://open.spotify.com/album/13ktflh0rY0rAAQOQ5aJYX
Itunes: https://itunes.apple.com/se/album/smajl-2015-sang-dans-smajl/id996850272”

Philip Nykvist,                                                                                                                                           KSM UNG

Furuhöjdskyrkans ungdomsförening, resa till Rumänien 2015:

”Den största behållningen av den här resan har utan tvekan varit i mötet mellan våra svenska ungdomar och de rumänska ungdomarna. Att träffa trossyskon från ett annat land med en helt annan kultur är väldigt speciellt. Det visade sig vara mycket som skilde oss åt. Vi hade olika regler för samma lekar, vi ville gärna köra ”mixed teams” i fotboll och volleyboll medan de var helt inne på att skilja på kill- och tjejlag osv. När vi sedan samlades för att ha ungdomsmöten eller andakt insåg vi att även om vi tänker ganska olika på många sätt finns det något som förenar oss på ett djupt andligt plan. Vår gemensamma tro på Jesus Kristus gjorde alla detaljer som skiljde oss åt helt oviktiga. Vi har ju alltid vetat att vi har många trossyskon över världen och att vi tillhör samma Gud, men att få erfara det på det här sättet blev väldigt stort för både oss ledare och ungdomar.

Vi är otroligt glada att vi kunde följa upp förra årets utbyte när några av de rumänska ungdomarna var i Sverige och besökte oss under ungdomskonferensen ”Brinnande för Jesus”. Det här är ett utbyte som vi verkligen kommer fortsätta ta vara på och utveckla. Det här var inte sista gången ungdomar från Furuhöjdskyrkans ungdomsförening träffade de rumänska ungdomarna!”

Josef Mineur,                                                                                                                             Furuhöjdskyrkans ungdomsförening

 

Ryttargårdskyrkan Ungs resa till Egypten, påsken 2015:

”För många som deltog i Egyptenresan var bönen den stora behållningen. Att i tid och otid vända sig till Gud i bön med stort och smått. Deltagarna berättade efter resan att de skrivit ner en lång lista med bönesvar som de fått under veckan. Kvällarna då de delat med sig av sina vittnesbörd och bett för varandra en och en hade också betytt mycket. Det var många som under bönen hade fått dela med sig av vad de upplevde att Gud sa till den person de bad för. Resan har inneburit olika saker. Bland annat har de besökt ett barnhem och lekt med barnen där – gett dem kärlek och uppmärksamhet, de har träffat lokala arbetare och tagit del av deras berättelser, sett handikapprojekt, besökt kyrkan i sopstaden, hjälpt till praktiskt genom att hjälpa folk att flytta m.m. Ett minne som många i gruppen bär med sig lite extra var då de en dag var ute i en park och försökte få kontakt med folk vilket var en utmaning då väldigt få pratar engelska. Men tillslut gick det och de fick möjlighet att spela kubb med några stycken. Där träffade de även ett par där de för kvinnan fick berätta om sin tro. På morgonen när de bett Gud visa dem vilka de skulle träffa och vilka de skulle leta efter, då hade de sett framför sig ett par som var klädda som dem.”

Resedeltagare, Ryttargårdskyrkan Ung.

Klockargårdskyrkan Ung, resa till Rumänien 2015:

”När man går i årskurs åtta erbjuder Klockargårdskyrkan möjligheten till att gå Försmak (konfirmation). Årets grupp åkte på en resa till Lettland för att besöka en församling och det sociala arbete som kyrkan bedriver, med hjälp från bl.a. SAM-hjälp i Jönköping.

Själva tanken med resan var att ungdomarna skulle få ”känna och klämma” på en annan verkligheten som många människor lever i. Ska man försöka sig på att sammanfatta långhelgen så var vår reaktion som ledare ”varför har vi inte gjort detta innan”. Hela resan blev väldigt bra och vi kom hem med en annan ”grupp”, det har gjort avtryck på dessa tolv ungdomar. Ett konkret exempel är att vi besökte en familj, som hade varit tvungna att avliva sin enda ko. Försmakarna bestämde sig att försöka samla in pengar till en ny ko som idag är inköpt och levererad till familjen.

Vår tanke var att vi skulle försöka hålla nere kostnaderna för deltagarna vilket vi lyckades med genom bl.a. stipendiet från EFK UNGs Bidragsspår. Jag kan se både på dessa ungdomar och när man lyssnar på deras föräldrar att resan verkligen har blivit till välsignelse. När vi hade vår avslutningsgudstjänst var det självklart att vi skulle be för folket i Daugavpils och ungdomarna samlade in pengar från sina familjer till kon, det blir inte mer konkret än så.”

Alexander Bervebrink,
Ungdomspastor Klockargårdskyrkan

Immanuelkyrkan Ungs arrangemang Heaven on Earth 20-21 mars 2015:

”Den största behållningen med arrangemanget har varit att:
-Se ungdomar växa i sin tro och möta Gud, få en fördjupad Gudsrelation.
-Se ungdomar (och äldre) från olika delar av Skåne, Halland och även Närke bli uppmuntrade och betjänade.
-Höra vittnesbörd om vilka effekter konferensen hade VT 2013 -och se en hel ungdomsgrupp komma som startat upp utifrån den förra konferensen.
-Höra enskilda ungdomars vittnesbörd om förvandlade liv.
-Se arrangemanget stärka och fördjupa vår egen ungdomsgrupp.”

Anna Ekvall, Immanuelskyrkan Ung.

Barnledarkonferensen 2015 -Jesus till Barnen 6-8 mars

Bidragsspåret beviljade stipendium för att våra föreningar skulle kunna åka på denna nationella barnledarkonferens. Vi har sammanlagt stöttat 14 deltagare från fyra av medlemsföreningar med 500 kr per person, och här kommer några utdrag från vad de har haft att säga om konferensen:

”Barnledarkonferensen gav oss goda möjligheter till eftertanke om att vara familjer och församling i vår tid. Vi fick redskap att leda barn till Jesus och vandra med honom.”

”Uppmuntran, idéer och undervisning är vad deltagarna tar med in i barn- och ungdomsarbetet.”

”Att möta andra människor som står i och brottas med samma frågor som vi, i vårt lilla lokala sammanhang, är viktigt och uppmuntrande.”

”Tips och idéer för vårt arbete i vår lokala förening.”

Kommentarer inaktiverade.