Nyheter

Åk gratis på Kallad 2020!!!

EFK Ungs Bidragsspår har gjort ett avtal med Kallad2020, den ekumeniska ledarhelgen i Örebro den 20-22 mars. Det gör att era ledare deltar gratis! När ni anmäler er, fyll i att ni tillhör Bidragsspåret i fältet ”Noteringar”. Självklart kommer jag och några från styrelsen att finnas där. Om ni inte redan sett det så blir det också ett särskilt EFK-dygn innan. Där kommer Bidragsspåret bl a att bjuda på lunch.

Om ni redan anmält er, maila mig på ingrid.erenmalm@efk.se och berätta vilka ledare ni anmält, så fixar jag att ni slipper faktura. Jag tror att det blir en fantastisk helg!

Gå in på hemsidan för Kallad och läs mer om det matnyttiga programmet. Klicka här

IMK Ung Örebro

Vilken glädje att få välkomna ytterligare en ny förening, Immanuelskyrkan i Örebro, eller IMK Ung Örebro. Ungdomspastor Edward Härgestam skickade in ansökan strax före jul. Vi återkommer med en lite närmare presentation.

Välkommen, Husbykyrkans Ungdom!

Det är alltid roligt att välkomna en ny förening till EFK UNGs Bidragsspår. Husbykyrkans Ungdom är vårt senaste tillskott. Husbykyrkan ligger i Husby/Kista i Stockholmsområdet. Förutom Ungdomsgruppen och bibeläventyret har man också Husby Kids,  ett program för barn från ca 5 år och uppåt med bibeldrama, tävlingar, sång mm.

Hanna Leonardsson, pastor med inriktning på unga, är glad att man tagit beslutet att bli en del av EFK Ungs Bidragsspår, det är alltid välkommet med lite extra resurser.

Örebro Soul Children – med i Bidragsspåret

Therese Hovlund, ledare för Örebro Soul Children, är glad att vara en Bidragsspårsförening. ”Vi har verkligen fått hjälp av Bidragsspåret. Senast fick vi stipendium till nya t-shirts och för att alla skulle kunna vara med på Soul Children Festivalen”. 400 barn o ungdomar från hela Sverige (och några från Norge) samlades i Örebro för att sjunga tillsammans en helg i oktober. Det hela avslutades med en fantastisk gudstjänst i Filadelfiakyrkan i Örebro (jag var själv med…)

Ingrid

Handläggare Bidragsspåret

Hälsning från Lundhagskyrkan

Hej! Vi är en grupp på 9 unga vuxna från Lundhagskyrkan, Örebro, som i Augusti fick förmånen att besöka en UMU-bas i Nordirland under en vecka. Förutom all fin natur och sightseeing har vi fått undervisning några dagar om bland annat den Helige Anden och Guds karaktär. Vi har också fått inblick och mer förståelse för konflikten mellan Irland och Nordirland, genom de projekt för försoning UMU jobbar med.

Vi hoppas att fler får ta del av liknande lärorika projekt i framtiden! Tack till Bidragsspåret för stipendier!

Guds välsignelse,
Ett gäng unga vuxna från Lundhagskyrkan